Llums, música… acció!

Les bandes sonores de les pel·lícules de la teva vida reunides en un espectacle únic, on teatre, música i dansa s’entrellacen en una història apassionant que ens transportarà directament al Hollywood de les estrelles, de la mà de la companyia teatral La Missiva, la cobla Reus Jove en formació de big-band i les coreografies de la companyia de dansa tarragonina BSO Dance.

Una història tendra, divertida a estones, dura com la vida a Hollywood, on no tot és glamour, ens permetrà repassar més de 70 anys de bandes sonores del cinema que han deixat petjada en diferents generacions.  

L’escenari recrea un cafè musical a Hollywood, on nou actors de la companyia de teatre La Missiva donen vida a diferents personatges: un guionista somiador i desmanegat, una directora famosa a la recerca del seu proper gran èxit, una actriu superficial i la seva representant, un inversor implacable, la cambrera que volia ser actriu o la mestressa del local, entre d’altres, que aniran teixint una història que ens enganxarà i donarà pas a les interpretacions en directe de la cobla Reus Jove – reconvertida en big band – d’autèntics hits de pel·lícules com La la land, Indiana Jones, James Bond o La vida és bella.

La jove companyia de dansa BSO Dance ens captivarà amb les seves coreografies. Sobre l’escenari nou actors, catorze músics i set ballarins s’encarregaran de donar vida a aquesta gran producció.

Infraestructura necessària de sala

  • Camerinos
  • Il·luminació: l’habitual en sales de teatre, amb panorames asimètriques, projectors de retall, projectors amb lent PC i projectors PAR. A partir del raider d’il·luminació disponible a la sala es mirarà d’adaptar la il·luminació de l’espectacle per tal de minimitzar temps de muntatge, desmuntatge i proves.
  • Sonorització de sala: etapes de PA, equalitzadors, limitador de potencia.
  • Ciclorama i/o projector amb pantalla a fons de sala.
  • Taules de llum i so. Tècnics de control de so i il·luminació del teatre.

Informació tècnica

Àudio:

  • La cobla no va amplificada; el teclat -en cas de no disposar el teatre de piano de cua o de paret- hauria d’anar amplificat i connectat a la taula de so. Possible amplificació del contrabaix.
  • 3 altaveus passius com a monitors amb amplificador i equalitzador
  • 10 micròfons sense fils connectats a taula de mescla.

Llum: muntatge bàsic per a il·luminar tres zones de l’escenari: on passa l’acció teatral, la cobla i la zona de ball.

Lluminàries: Panorames per a il·luminació del ciclorama; il·luminació zenital preferiblement amb projectors de retall, PCs i PARs.

Il·luminació frontal amb PCs i projectors de retall. Recomanable disposar de il·luminació lateral en diferents carrers per a la il·luminació de la dansa.

Temps estimat de muntatge: 3 hores; desmuntatge: 1 hora.

 

La Missiva és una jove companyia de teatre barcelonina, que neix de la passió dels seus integrants per la interpretació. Un grup de companys de la reconeguda escola d’art dramàtic Nancy Tuñón (https://www.nancy-tunon.com/es/) inicien el projecte l’any 2017, per crear i representar obres en sales de Barcelona i voltants.

Projectes realitzats: Cambio de planes (2018); Sueños rotos (2018).

Després de diverses actuacions a l’àrea de Barcelona, encaren amb “Llums, música… acció!” la seva primera gran producció carregats d’il·lusió i amb totes les ganes de fer passar una bona estona als espectadors.

Estan a càrrec del guió, direcció escènica i representació.

 

La companyia de dansa BSO Dance neix l’any 2018, sota l’aixopluc de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, a partir de la inquietud de diversos components de les seves colles de competició amb formació en dansa clàssica i contemporània, per poder coreografiar i presentar en públic altres tipus de música.

El grup s’ha anat ampliant amb alumnes de les més prestigioses escoles de dansa de la ciutat, formant un grup jove i al mateix temps molt preparat per encarar els projectes que sorgeixin.

Des de fa uns mesos estan preparant amb molta força aquest primer projecte de gran envergadura: “Llums, música… acció!on ens presentaran set coreografies preparades especialment per a l’ocasió.

La cobla Reus Jove va presentar-se el 22 de novembre de 1997, fruit de la iniciativa d’un grup joves, amb l’interès de fer música de cobla i oferir un bon treball en les seves actuacions, millorant a la vegada el seu nivell musical. Ha realitzat actuacions arreu dels Països Catalans, a diverses ciutats de l’Estat espanyol, Anglaterra, Bèlgica, Estònia, França, Holanda, Luxemburg, Polònia i Suècia. Té enregistrats nou CD’s de música per a cobla i sardanes. L’extens treball de la cobla Reus Jove es tradueix musicalment en un ampli i variat repertori que inclou balls vuitcentistes, música de concert, obres per a cobla i danses d’esbart.

En els últims anys, la cobla ha fet un pas més enllà, tot fusionant el conjunt autòcton català amb altres instruments i formacions: orquestra simfònica, trio de jazz, saxo i piano, caixó flamenc, corals, i recentment amb el grup Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

A l’espectacle “Llums, música… acció!”, actua amb una formació de cobla-big band ampliada amb tercer trompeta, percussió, bateria, piano i, ocasionalment, saxos, tuba i clarinets.

Durant la representació de“Llums, música… acció!”es podran escoltar els arranjaments, gairebé tots especialment creats per a l’espectacle, dels següents temes:

 

Títol Compositor Pel·lícula Any
Moonlight serenade Glenn Miller The Glenn Miller Story 1954
New York, New York John Kander/Fred Ebb New York, New York 1977
In the Mood Andy Razaf/Joe Garland Sun Valley Serenade 1941
Dr. No (The James Bond 007 Theme) Monthy Norman Dr. No 1962
Goodfather Waltz Nino Rota The Goodfather 1972
Indiana Jones Theme John Williams Raiders of the Lost Ark 1981
La vita e bella Nicola Piovani Life is Beautiful 1998
The pink panther theme Henry Mancini The Pink Panther 1964
America Leonard Bernstein West Side Story 1962
Another day of sun Justin Hurwitz La la land 2017
City of stars Justin Hurwitz La la land 2017

 

Descarrega el dossier aquí