40 anys de Tarragona Dansa

L’agrupació sardanista Tarragona Dansa té els seus inicis l’any 1979 quan un grup de joves amb ganes de ballar sardana de competició van fundar la primera de les colles, la Tarragona Dansa, la qual sortí a competició l’any següent, 1980. Des de llavors la base social de l’entitat s’ha anat ampliant fins a gaudir de colles de competició a totes les categories. Diverses generacions de balladors han passat per l’entitat, gràcies als quals s’ha convertit en una de les entitats sardanistes més potents del país. Gràcies a tots ells.
Les nostres ganes de fer coses per a la ciutat van més enllà de la sardana, per això participem i organitzem colònies per infants, concerts, ballades de sardanes, actes per la festa major… Ah! I tenim la nostra comparsa de carnaval:  La PeTaDa.
Perquè a Tarragona Dansa sóm molt més que sardanes!

Durant l’any 2019 vam fer molts actes de celebració del 40è aniversari.

Aquesta és la presentació dels esdeveniments organitzats per l’aniversari:

18 de desembre de 2018 – EL TRET DE SORTIDA!

Presentació dels actes del 40è aniversari als mitjans de comunicació. Al local de l’Agrupació a les 11:00h. Agrupació Sardanista Tarragona Dansa

27 de gener – LLUMS, MÚSICA… ACCIÓ!

Les bandes sonores de la teva vida unides en un espectacle únic i multi-disciplinar on la música, el teatre i la, dansa et transportaran a les millors pel·lícules de la història!

16 de març – DIADA DEL SOCI

Trobada lúdico-festiva de tots els socis de l’Agrupació, amb dinar de germanor i jocs per a tots els gustos i edats. També concurs de postres casolanes. Al local de l’Agrupació.

13 d’abril – PUJADA A MONTSERRAT

Com a cada aniversari rodó, convidem a tothom a fer la típica pujada a la Basílica de Montserrat des de Monistrol. Hi ha dinar de germanor i ofrena floral a la patrona. Per molts anys més!26-29 d’abril – APLEC INTERNACIONAL A COPENHAGEN

Vam participar a la major trobada folklorica de cultura catalana que cada any es celebra a una ciutat diferent. La colla juvenil va partcipar a les actuacions programades. Vam portar el nom de Tarragona Dansa fins a Dinamarca.

31 de maig – CLOENDA DEL CURSET DE SARDANES A L’ESCOLA

Final de festa del curset a la Plaça del Mercat, amb espectacle infantil, berenar per als participants i exhibició de les colles de competició de l’Agrupació.

23 de juny – ENVOLTEM LA CATEDRAL

Volem fer l’anella de sardanes més nombrosa que s’hagi vist mai a la ciutat, al voltant d’un dels seus monuments més caracteristics.

 

 

Aconseguit!   Hem fet una gran anella, que ha encerclat la Catedral i que ens ha fet emocionar!.  Fantàstic

18 d’agost – PUJA AQUÍ DALT I BALLA!

Imatges de la IV edició de la pujada festiva de Sant Magí. Què dir-vos?! Música, gresca i ganes de passar-ho molt bé! Fideuà per als participants i concert final de festa! NOVETAT! Des de la plaça dels Carros, fins la plaça de la Pagesia.


 

26-31 d’agost – COLÒNIES PER ALS INFANTS

La cita més esperada per als més petits de l’Agrupació! Una setmana de diversió, oci i de conèixer Catalunya, juny dels pares i… sense mòbils ni tauletes! Obert a infants de l’Agrupació i externs.  Van ser a Rasquera, i van sortir genials, com sempre!

13 de setembre – 40 ANYS EN 40 IMATGES

Un recull fotogràfic dels últims 40 anys de la sardana a Tarragona. 40 anys ballant sardanes arreu, més de 1000 concursos de competició, més de 500 balladors… tot en un recull d’història en les millors 40 imatges.

14 de setembre – ASSAIG OBERT A LA CIUTAT

15 de setembre – CONCURS HISTÒRIC TARRAGONA DANSA

Tots els balladors que han passat durant aquests anys per l’Agrupació van poder reviure el seu passat sardanista al concurs que va tenir lloc a la plaça de la Font.  10 colles de balladors i ex-balladors TD van fer d’aquell concurs un dia ionoblidable.

30 de novembre – SARDANSA – Teatre Metropol

La sardana de totes les formes que et puquis imaginar. Espectacle multidisciplinar al voltant de la sardana amb la cobla Reus Jove i moltes entitats que ens ajudaran a presentar un espectacle modern i transeversal.

 

12 de gener de 2020 – CLOENDA DE L’ANIVERSARI: PRESENTACIÓ DEL CD ENREGISTRAT PER LA COBLA SANT JORDI – CIUTAT DE BARCELONA

Presentació del CD enregistrat amb sardanes dels compositors de l’Agrupació, l’Alfred i l’Anna Abad. La cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona va presentar algunes de les sardanes enregistrades al CD i va fer passar a tots els assistents una estona inoblidable.